در اینجا 20 نوع ماده غذایی را به شما معرفی میكنیم كه میتواند جلوی بالارفتن قندخونتان را بگیرد.
سیب
اكثر متخصصان تغذیه توصیه میكنند حتما در رژیم غذایی خود سیب را بگنجانید زیرا سیب كالری بسیار پایینی دارد و فیبر آن بسیار بالاست و جلوی گرسنگی را میگیرد. سیب همچنین دشمن كلسترول بد است و میزان قندخون را كاهش میدهد.
آواكات
پاین میوه غنی از اسیدهای چرب مونوی غیراشباع است كه سبب كند شدن هضم و پیشگیری از افزایش قندخون بعد از صرف غذا میشود.
جو
میتوانید جو را جایگزین برنج سفید كنید تا میزان قندخونتان بعد از صرف غذا حدود 70 درصد كاهش یابد و تا ساعتها ثابت بماند. فیبرهای حلال جو هضم را كند كرده و سبب جذب تدریجی قند میشود.
سبزیجات
فیبر حلال تمامی سبزیجات میتواند قندخون بالا را مهار كند. در ضمن سبزیجات غنی از پروتئین هستند و به راحتی میتوان آنها را جایگزین گوشت قرمز كرد.
گوشت گاو
میتوانید قسمتهای كم چرب گوشت گاو را انتخاب كنید و یكچهارم بشقابتان را در هر وعده غذایی به آن اختصاص دهید. رساندن به اندازه پروتئین به بدن باعث میشود مدت طولانیتری سیر بمانید و در صورت لاغر شدن حجم بافت ماهیچهایتان كاهش نیابد. در ضمن مصرف پروتئین به افزایش متابولیسم كمك میكند.
میوههای گوشتدار
دانهدار انواع میوههای گوشتی حاوی یك یا چند دانه كه به رنگهای قرمز یا بنفش موجود است مانند انواع انگور حاوی تركیبی طبیعی به نام آنتوسیانین هستند. محققان میگویند این دانههای رنگی میتواند سبب كاهش قندخون شده و در عین حال محرك تولید انسولین در بدن باشند.
بروكلی
بروكلی غنی از كروم بوده كه در درازمدت نقشی اساسی و مهم برای تنظیم قندخون دارد.
هویج
هویج یكی از منابع طبیعی غنی از بتاكاروتن است كه میتواند خطر ابتلا به دیابت را كاهش داده و قندخون را تنظیم كند.
گوشت مرغ
گوشت سینه مرغ در مقایسه با ران یا سایر قسمتها چربی كمتری دارد. توصیه ما به شما این است كه در هر شرایطی به هیچ عنوان پوست مرغ را به خاطر چربی بالایی كه دارد نخورید.
تخم مرغ
مطمئن باشید خوردن یك یا دو عدد تخممرغ در روز كلسترول خونتان را بالا نمیبرد و در عوض ساعتها شما را سیر نگه میدارد.
ماهی
یكی از دلایل فوت مبتلایان به دیابت ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی است. مصرف یك یا دو بار ماهی در هفته میتواند این احتمال را حداقل 40 درصد كاهش دهد. از سوی دیگر اسیدهای چرب موجود در ماهی احتمال ابتلا به دیابت، مقاومت در برابر انسولین و التهاب را كه از جمله فاكتورهای اصلی ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی است كاهش میدهد.
دانه كتان
دانههای كتان غنی از پروتئین، فیبر، چربیهای خوب از نوعی كه در ماهی موجود است و منیزیم است. این مواد قندخون را تنظیم كرده و به سلولها در جذب انسولین كمك میكنند.
شیر و ماست
اینها مواد غذایی غنی از پروتئین و كلسیم هستند و میتوانند به كاهش وزن كمك كنند. از سوی دیگر این مواد مقاومت در برابر انسولین را از بین میبرند.
گردو
گردو حاوی مقادیر بالایی فیبر و پروتئین بوده و سوخت كندی دارد كه به تدریج به قند تبدیل میشود. از سوی دیگر غنی از چربیهای مونوی غیراشباع است كه برای سلامت مفیدند.
دانهها تمامی انواع دانهها
غنی از چربیهای خوب، پروتئین و فیبر هستند كه میتوانند قندخون را پایین نگه داشته و از ابتلا به ناراحتیهای قلبی – عروقی پیشگیری كنند. در ضمن این مواد منبع طبیعی استرول است كه چربی خون را كاهش میدهد.
جوی دو سر
جوی دوسر حاوی فیبرهای حلالی است كه در آب محلول بوده و یك خمیر را تشكیل میدهد. مصرف آن باعث میشود بین آنزیمهای هضمكننده در معده و مولكولهای آمیدون غذا در یك سد چسبناك به وجود بیاید. در نتیجه دستگاه گوارش مدت طولانیتری غذا را در خود نگه داشته و قندها به تدریج وارد خون میشوند.
روغن زیتون
روغن زیتون طلای مایع نامیده میشود زیرا حاوی تركیبات ضدالتهابی و قوی است كه محققان آن را با آسپیرین مقایسه میكنند. افرادی كه رژیم مدیترانهای دارند و روغن زیتون، میوه و سبزیجات، غلات و گوشت كمچرب میخورند كمتر به دیابت و ناراحتیهای قلبی و عروقی دچار میشوند. هر دوی این بیماریها در پی التهاب در بدن به وجود میآیند. برخلاف كره، چربی خوب روغن زیتون سبب افزایش مقاومت بدن در برابر انسولین نشده و حتی این مقاومت را كاهش میدهد. روغن زیتون همچنین كندكننده هضم غذا و واردشدن تدریجی قند به خون است.
كره بادام زمینی
تحقیقات اخیر نشان داده است مصرف كره بادام زمینی میتواند اشتها را كور كرده و سبب سیری بیشتر فرد در مقایسه با زمانی شود كه مواد قندی كم فیبر مصرف میكند. در ضمن كره بادام زمینی غنی از چربیهای مونوی غیراشباع است كه میتواند قندخون را تنظیم كند.
نان سبوسدار
مصرف زیاد نان سفید میتواند حساسیت بدن به انسولین را كاهش داده و سبب افزایش قندخون شود در صورتی كه نان سبوسدار دقیقا برعكس عمل میكند.
سیبزمینی شیرین
یك سیبزمینی شیرین كه در اجاق كبابی شده 30 درصد كمتر از سیبزمینی معمولی قندخون را افزایش میدهد زیرا حاوی فیبر بالا و ریزمغذیهایی است كه 40 درصد آنها از نوع حلال بوده و سبب كاهش كلسترول و كندی هضم غذا میشوند. در ضمن سیبزمینی شیرین غنی از كاروتنویید و رنگدانههای زرد و نارنجی است كه به ارگانیسمها اجازه عكسالعمل در برابر انسولین را میدهد. سیبزمینی شیرین همچنین غنی از اسید كوروژنیك است. این تركیب گیاهی طبیعی میتواند به كاهش مقاومت در برابر انسولین كمك كند.
:: تغییر سبک زندگی میتواند یک قدم بزرگ به سمت پیشگیری از دیابت باشد و هیچوقت برای شروع دیر نیست. این نکات را در نظر داشته باشید.
وقتی صحبت از دیابت نوع ۲ میشود– که متداولترین نوع دیابت است– پیشگیری بهترین راهکار است. همچنین اگر در معرض خطر بالایی از ابتلا به دیابت هستید، مثلاً اگر اضافه وزن زیادی دارید یا سابقه خانوادگی دیابت دارید، خیلی مهم است که پیشگیری از دیابت را به اولویت زندگیتان تبدیل کنید.
پیشگیری از دیابت درست مثل سالم غذا خوردن، بالا بردن فعالیت بدنی و کم کردن اضافه وزن، جزء اصول اولیه است و هیچوقت برای شروع دیر نیست. با ایجاد چند تغییر کوچک در سبک زندگیتان میتوانید از بروز مشکلات جدی دیابت مثل تخریب اعصاب، کلیهها و قلب، جلوگیری کنید.
نکته ۱: فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید
فعالیت بدنی روزمره فواید بسیار زیادی دارد. ورزش کمکتان میکند تا:
- وزنتان را پایین بیاورید.
- قندخونتان را پایین بیاورید.
- حساسیت شما به انسولین را بالا میبرد– که کمک میکند قندخونتان در یک محدوده نرمال بماند.
تحقیقات نشان میدهد که هم ورزشهای هوازی و هم قدرتی میتواند به کنترل دیابت کمک کند اما بهترین نتیجه از برنامه تناسباندامی حاصل میشود که از هر دوی این تمرینات استفاده میکند.
نکته ۲: فیبر فراوان بخورید
فیبر کمکهای زیادی به شما میکند:
- با بالا بردن کنترل قندخونتان، احتمال بروز دیابت را کاهش میدهد.
- احتمال بروز بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
- با کمک به احساس سیری، به کاهش وزن کمک میکند.
موادغذایی سرشار از فیبر شامل میوهها، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، آجیل و دانهها میشود.
نکته ۳: تا میتوانید غلات کامل مصرف کنید
بااینکه دلیل آن چندان مشخص نیست اما غلات کامل (سبوس دار) میتوانند احتمال بروز دیابت را پایین آورده و به حفظ سطح قندخون کمک کنند. سعی کنید حداقل نیمی از غلات مصرفیتان، کامل باشد. بسیاری موادغذایی که از غلات کامل درست میشوند آماده خوردن هستند مثل نانهای مختلف، پاستا و بسیاری غلات صبحانه.
نکته ۴: اضافهوزنتان را کم کنید
اگر اضافهوزن دارید، پیشگیری از دیابت میتواند به کم کردن وزنتان بستگی داشته باشد. هر یک کیلویی که کم میکنید، سلامتیتان را بهبود میبخشد. در یک تحقیق مشخص شد افرادی که اضافهوزن دارند، با کم کردن هر یک کیلو از وزن بدنشان، خطر ابتلا به دیابت را ۱۶ درصد در خود کاهش دادند. هچنین آنهایی که وزن نسبتاً کمی پایین آورده– حداقل ۵ تا ۱۰ درصد از وزن اولیه خود– و به طور مرتب ورزش کردند، تا ۶۰ درصد احتمال ابتلا به دیابت را در خود کاهش دادند.
نکته ۵: از رژیمهای غذایی جدید پرهیز کرده و انتخابهای سالمتری داشته باشید
رژیمهای کمکربوهیدرات، رژیم شاخص گلیسمی و سایر رژیمهای جدید شاید در ابتدا به شما کمک کند وزنتان را پایین بیاورید اما تاثیر آنها در پیشگیری از دیابت شناخته شده نیست و اثر طولانیمدتی نیز نخواهند داشت و با خارج کردن یا محدود کردن یک گروه غذایی خاص از برنامه روزانه، رسیدن موادمغذی لازم را به بدنتان محدود میکنید. درعوض این، برای داشتن یک برنامهغذایی سالم که به کاهشوزنتان کمک کند، بیشتر بر حجم وعدههای غذایی و سالم بودن موادی که میخورید تمرکز کنید.
چه زمان نزد پزشک بروید؟
اگر سنتان بالاتر از ۴۵ سال است و وزن نرمالی دارید، از پزشکتان بپرسید که لازم است تست دیابت انجام دهید یا خیر. انجمن دیابت امریکا در موارد زیر آزمایش گلوکز خون را توصیه میکند:
- بالاتر از ۴۵ سال باشید و اضافه وزن داشته باشید.
- کمتر از ۴۵ سال باشید و اضافه وزن را در کنار یک یا دو مورد عامل خطرزای دیگر برای دیابت نوع ۲ داشته باشید، مثل سبک زندگی نشسته و ساکن یا سابقه خانوادگی دیابت.
نگرانیهای خود درمورد پیشگیری از دیابت را با پزشکتان مطرح کنید. او به شما کمک میکند از بروز دیابت پیشگیری کنید و برحسب سابقه پزشکی و سایر عوامل، توصیههای بیشتری به شما ارائه خواهد کرد.
1ـ اصلاح نكردن انسدادهای مكانیكی در حین عمل جراحی:
چنانچه قبل از عمل، بزرگی شاخكهای بینی یا انحراف تیغه بینی وجود داشته باشد، جراح باید تلاش كند این موانع به ظاهر مختصر را هم برطرف كند. با توجه به اینكه بینی با عمل جراحی معمولا كوچكتر میشود، چنانچه مانعی از قبل وجود داشته و انسداد هم ایجاد نكرده است را برطرف نكنیم، وقتی بینی جمعتر شد این مانع به ظاهر بیاهمیت باعث انسداد مسیر تنفسی میشود.
2ـ تورم مخاط داخل بینی:
چنانچه به دلیل سینوزیت مزمن یا آلرژی شدید مخاط داخل بینی متورم باشد، ممكن است باعث انسداد تنفسی شود.
3 ـ چسبندگیهای داخل بینی:
اگر جراح داخل بینی را زیاد دستكاری كند، باعث زخمیشدن مخاط بینی میشود. اگر مخاط زخمیشده در مجاورت یكدیگر قرار گیرند هنگام ترمیم به یكدیگر میچسبند و راه داخل بینی را تنگ میكنند.
4 ـ تنگ كردن بیش از حد سوراخهای بینی.
5 ـ برداشتن بیش از اندازه از غضروفهای نوك بینی:
این امر منجر به تنگی مدخل بینی میشود.
اگر جراح بینی از تجربه كافی برخوردار نباشد، علاوه بر مختل شدن عملكرد بینی، این احتمال وجود دارد كه ظاهر بینی فرم مطلوب و مورد نظر را پیدا نكند و به شكل نامطلوبی درآید. این شكلهای نامطلوب و دلایل آن عبارتند از:
غیرقرینه بودن سوراخهای بینی
اگر به سوراخهای بینی فردی كه عمل نكرده بنگریم معمولا 2 سوراخ بینی دقیقا عین هم نیستند، اما فردی كه عمل میكند بعد از عمل انتظار دارد كه سوراخها كاملا قرینه باشند. جراح طی عمل باید تلاش كند كه میزان غیرقرینگی را برطرف كرده و تا آنجا كه ممكن است آن را اصلاح كند.
كاهش حس بویایی
پایانههای اعصاب بویایی در سقف حفره داخل بینی قرار گرفتهاند. این ناحیه طی عمل زیبایی بینی معمولا دستكاری نمیشود، بنابراین احتمال آسیب دیدن حس بویایی بعد از عمل جراحی وجود ندارد، مگر در 2 حالت:
حالت اول: اینكه فردی كه تحت عمل جراحی قرار گرفته است از قبل مبتلا به پولیپ وسیع و منتشر بینی بوده است و همزمان با عمل زیبایی تحت عمل پولیپكتومی نیز قرار گرفته باشد. با توجه به اینكه ممكن است پولیپها در قسمت نزدیك به سقف حفره بینی قرار گرفته باشند، برداشتن آنها و دستكاری آن قسمت ممكن است منجر به آسیب دیدن پایانههای بویایی شود. اگر فردی مبتلا به پولیپ وسیع بینی باشد، بهتر است ابتدا در یك عمل مجزا پولیپها برداشته شوند و سپس با فاصله چند ماه بعد تحت عمل زیبایی بینی قرار گیرند.
* این مطلب را به اشتراک بگذارید *
:: دکتر مریم ملکی با اشاره به اینکه زیبایی بینی بدون عمل جراحی در میان جوانان به ویژه دختران شایع است، اظهار کرد: در این روش مقدار مناسبی از یک ژل که میتواند کلسیم هیدروکسی اپتات و اسیدهیالورونیک باشد با سوزن ظریفی به زیر پوست تزریق میشود تا بینی ظاهری زیباتر پیدا کند.
وی با بیان اینکه این تکنیک به صورت سرپایی و بدون بیهوشی انجام میشود، افزود: با استفاده از این روش میتوان رفع قوز بینی و یا ناصافی، غیرقرینگی و یا تورفتگیهای بینی را رفع کرد و همچنین با تزریق این ژل نوک بینی را بالا برد.
این متخصص پوست و زیبایی با اشاره به اینکه دوام این روش بین یک تا سه سال است، اضافه کرد: تزریق ژل در کمتر از 10 دقیقه و بدون بیهوشی صورت میگیرد و نسبت به جراحی بینی مقرون به صرفه تر است.
ملکی با بیان اینکه اگر بینی دچار ناصافی، غیرقرینگی یا تورفتگی باشد میتوان با پر کردن این نواحی سطح بینی را صاف و یکدست و ظاهری متناسبتر ایجاد کرد، ادامه داد: همچنین در صورتی که بیمار از جراحی بینی رضایت نداشته و یا بینی پس از جراحی دچار ناصافی یا عدم تناسب با دیگر اجزای صورت شده باشد با تزریق این ژل، زیبایی بینی تکمیل میشود.